Το μαύρο τσάι είναι το γνωστότερο τσάι σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την καταγωγή του και την ποιότητα του.
Το βρίσκουμε σαν χρυσό αρωματικό Darjeeling αλλά και σαν σκούρο και βαρύ Assam. Το μαύρο προέρχεται από το ίδιο φυτό με το πράσινο αλλά διαφέρει στον τρόπο παραγωγής του. Το μαύρο τσάι κατέχει τη δική του θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της ποιότητας του και της επιβλητικής του γεύσης. Το μαύρο τσάι είναι γενικά ισχυρότερο στη γεύση και περιέχει περισσότερη καφεΐνη σε σχέση με τα υπόλοιπα τσάγια.
Ένας μύθος λέει…
Το 17ο αιώνα ένα φορτίο πράσινου τσαγιού από την Κίνα έφτασε στο Λονδίνο έπειτα από ένα πολύ μακρύ ταξίδι και κάτω από όχι ιδιαίτερα καλές συνθήκες. Το τσάι, από πράσινο, έφτασε μαύρο και οι Άγγλοι, που δεν ήταν πολύ καλοί γνώστες του τσαγιού, το πέρασαν για κανονικό, τους άρεσε και παρήγγειλαν ξανά το ίδιο…
Όλα για την υγεία…
Μαύρο τσάι και διβήτης σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οι ενώσεις που προέρχονται από το μαύρο τσάι βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης του σακχάρου στο αίμα.
Το μαύρο τσάι έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε θειορουβικίνη και θειοφλαβίνες, που αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού στα μικρόβια.Επίσης είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, που μειώνουν τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερόλης μειώνοντας την πιθανότητα καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Καταστέλλει τη δράση και την παραγωγή οξέων από τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα, πλάκα και ουλίτιδα χάρη στη συνδυασμένη δράση φθορίου και τανινών που διαθέτει.
Το μαύρο τσάι "γροθιά" κατά του διαβήτη τύπου 2
Το βρίσκουμε σαν χρυσό αρωματικό Darjeeling αλλά και σαν σκούρο και βαρύ Assam. Το μαύρο προέρχεται από το ίδιο φυτό με το πράσινο αλλά διαφέρει στον τρόπο παραγωγής του. Το μαύρο τσάι κατέχει τη δική του θέση στην Ευρωπαϊκή αγορά, λόγω της ποιότητας του και της επιβλητικής του γεύσης. Το μαύρο τσάι είναι γενικά ισχυρότερο στη γεύση και περιέχει περισσότερη καφεΐνη σε σχέση με τα υπόλοιπα τσάγια.
Ένας μύθος λέει…
Το 17ο αιώνα ένα φορτίο πράσινου τσαγιού από την Κίνα έφτασε στο Λονδίνο έπειτα από ένα πολύ μακρύ ταξίδι και κάτω από όχι ιδιαίτερα καλές συνθήκες. Το τσάι, από πράσινο, έφτασε μαύρο και οι Άγγλοι, που δεν ήταν πολύ καλοί γνώστες του τσαγιού, το πέρασαν για κανονικό, τους άρεσε και παρήγγειλαν ξανά το ίδιο…
Όλα για την υγεία…
Μαύρο τσάι και διβήτης σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες οι ενώσεις που προέρχονται από το μαύρο τσάι βοηθούν στην επιβράδυνση της απορρόφησης του σακχάρου στο αίμα.
Το μαύρο τσάι έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε θειορουβικίνη και θειοφλαβίνες, που αυξάνουν την αντίσταση του οργανισμού στα μικρόβια.Επίσης είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή, που μειώνουν τα επίπεδα της LDL «κακής» χοληστερόλης μειώνοντας την πιθανότητα καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Καταστέλλει τη δράση και την παραγωγή οξέων από τα μικρόβια που προκαλούν τερηδόνα, πλάκα και ουλίτιδα χάρη στη συνδυασμένη δράση φθορίου και τανινών που διαθέτει.
Το μαύρο τσάι "γροθιά" κατά του διαβήτη τύπου 2
Οι χώρες με υψηλή κατανάλωση μαύρου τσαγιού έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης διαβήτη τύπου 2...
σε σύγκριση με άλλα έθνη διαπίστωσαν οι ερευνητές, αφού ανέλυσαν δεδομένα και ποσοστά από πενήντα διαφορετικά έθνη.
Η παγκόσμια επικράτηση του διαβήτη τύπου 2 έχει εξαπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων. Μέχρι το 2030, θα υπάρχουν περίπου 438 εκατομμύρια αάνθρωποι με τη νόσο, σε σύγκριση με τα 285 εκατομμύρια που καταμετρήθηκαν το 2010, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη.
Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μαύρου τσαγιού με πολλά οφέλη για την υγεία. Συγκεκριμένα, μία μελέτη από τη Σκωτία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μαύρο τσάι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2.
Η Ιρλανδία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής τσαγιού στον κόσμο, με κατανάλωση σε 2kg ετησίως για κάθε άτομο. Δεύτερο έρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ ακολουθεί η Τουρκία. Τα χαμηλότερα ποσοστά κατανάλωσης μαύρου τσαγιού ήταν στο Μεξικό, στο Μαρόκο, στην Κίνα, στη Βραζιλία και στη Νότια Κορέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου